- inleiding -Welkom bij Armoede op Aruba. Zoals de titel al zegt, deze website zal betrekking hebben met de armoede in aruba. We hebben voor dit onderwerp gekozen om de informatie die we hebben verzameld gemakkelijker beschikbaar te maken voor het publiek.

Ook wilden wij meer weten over de onderwerp. Wat zijn de oorzaken van armoede op Aruba eigenlijk? Antwoorden op vragen zoals dit wilden we echt weten. Zo kunnen we eventueel ook het antwoord op onze hoofdvraag bepalen:

"In hoeverre is er sprake van armoede op aruba?"

Om dit te kunnen doen hebben we de volgende deelvragen nodig:

1. "Wat zijn de mogelijke redenen voor armoede op Aruba?"

2. "Waar wonen de meeste arme mensen en waarom daar?"

3. "Wat zijn de mogelijke oplossingen voor armoede op Aruba?"

Onze plan van aanpak was om informatie te krijgen van betrouwbare bronnen, zoals de Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ook hebben we een interview gedaan met Errol Neuman (vader van Yurick). Hij was directeur van technische zaken bij de Stichting Woningbouw van Sint Maarten (Sint Maarten Housing Development Foundation) voor rond 18 jaren. In 2004 heeft hij een paar Havo leerlingen geholpen om een document over de armoede in Sint Maarten te maken. Dit document kreeg veel aandacht van het publiek en werd zelfs gezien door de koningin van Nederland.

Dus met al deze informatie dachten wij dat hij een goede kandidaat zou zijn om te interviewen. Je kunt het volledige interview hier lezen.